Starostlivosť o produkty

Naše produkty sú vyrábané z kvalitného javorového a jelšového dreva. Drevo dokáže človeku vydržať aj jeho celý život, avšak treba sa o neho vedieť starať. Napriek tomu je aj to najkvalitnejšie drevo náchylné na poškriabanie a odretie, ak sa oňho riadne nestará.

1. Najdôležitejšie je predísť poškodeniu 

Zabráňte aby sa váš produkt dostal do styku s kozmetickými prostriedkami. Nenechávajte ho dlho ležať na slnku pretože svetlo a teplo môžu drevo poškodiť a ono môže vyblednúť. Zabráňte aby sa dostal do styku s vodou. Rovnako ho vie oslabiť aj mechanické poškodenie.

 

2. Jemné očistenie

Na čistenie náušníc, príveskov, náhrdelníkov a brošní používajte mäkkú tkaninu, ako je bavlnené tričko, látkové plienky alebo mikrovlákno, aby ste zamedzili ich nepoškodili. 

3. Udržujte svoje doplnky čisté

Nikdy nepoužívajte univerzálne čistiace prostriedky, ktoré by mohli poškodiť povrchovú úpravu. Ak máte drevo znečistené alebo lepkavé, ponorte handričku do vody a pretrite ho jemným čistiacim prostriedkom na riad. Následne utrite dané miesto handričkou na ktorej je len voda a postihnuté miesto do sucha utrite.

4. Chráňte svoje drevo

Väčšina komerčných leštidiel a sprejov obsahuje buď ropné destiláty, alebo silikónový olej, aby bol dosiahnutý svieži a lesklý povrch a aby bola poskytnutá ochrana vášho dreva. Nepoužívajte príliš veľa rôznych produktov lebo môžu pôsobiť znásobene a produkt poškodiť. 

5. Bojujte s opotrebovaním

Aj pri najlepšej starostlivosti môže drevený dekor utrpieť zranenie. Na drobné škrabance je najlepšie použiť včelí vosk alebo prírodný olej.

6. Opätovne naolejujte suché drevo

Ak sú produkty príliš staré a dlho sa o nich nik nestaral, pred ošetrením olejom ich treba najskôr odmastniť rovnako ako v kroku 3. A následne ošetriť olejom či voskom. Nenechajte vosk tuhnúť dlhšie ako 20 minút. Prebytočný vosk odstráňte jemnou handričkou, až kým nebude povrch hladký na dotyk.

 

Tým mniau